Blog

Training Talentmanagement

Geplaatst op

Dit is een recente uitspraak van een procesmanager van een middelgrote organisatie, waarvan het management het “Taylorisme” aanhangt. De theorieën van Taylor waarop Henri Ford ooit zijn massaproductie van auto’s op heeft gebaseerd. De werkzaamheden in kleine meetbare partjes verdelen en daar mensen op inzetten. Strak omschreven analyseerbare arbeid.

Je kunt je voorstellen, dat er vervolgens een discussie ontstond over TMA, werkgeluk in combinatie met de beste prestaties. De procesmanager gaf ook toe dat werkgeluk niet helemaal bovenaan stond in zijn prioriteitenlijstje. En ook bij Taylorisme is het nog steeds zeer interessant om mensen die arbeid te gevendie het best past bij hun talenten en voorkeursgedrag.

Als manager of teamleider binnen jouw organisatie kan ik me voorstellen dat jij wel wil weten of jouw medewerkers op de juiste plek zitten, of zij happy zijn in hun werk. Halen zij er alles uit. Welke, wellicht kleine, aanpassingen zou je kunnen doen om jouw medewerkers beter te laten presteren. En hoe is jouw eigen gedrag van invloed op het presteren van je medewerkers. Wat kun jij, eventueel op individuele basis, anders doen in jouw managementstijl.

Allemaal vragen, waarvan de antwoorden helpen om voor iedereen meer werkgeluk te creëren. Ook voor jou zelf als manager of teamleider.

Een voorbeeld:

Marielle, een medewerkster van een grote gemeente meldde zich bij JOE omdat ze wat anders wilde binnen de gemeente. We zijn gestart met het afnemen en doorspreken van de TMA Talentenscan. Daaruit kwam ondermeer naar voren dat zij een combi had van talenten als graag op de achtergrond zijn en het liefst in kleine groepen. Maar van haar werd wel verwacht dat ze elke maand een vlammende presentatie gaf inzake cijferwerk aan het management.

Ze lag daar vooraf nachten van wakker. De TMA liet haar zien dat haar aanleg op een geheel andere plek zat. Zij vond dat het gewoon bij haar werk hoorde, daarom wilde ze weg van deze functie.

De teamleider wist van niets. Het resultaat was uiteindelijk begrip bij de teamleider en zij gaat voortaan zelf de presentaties doen. Marielle blijft ze wel gewoon maken. Het is te simpel voor woorden, net als de oplossing.

Je hoeft geen TMA gecertificeerde professional te worden om zelf met TMA en talenten in jouw team om te kunnen gaan. Op basis van de behoefte uit de markt hebben we een workshop van een halve dag ontwikkeld, waarin jij leert hoe je talentradars kunt lezen, wat de invloed is van jouw talenten en valkuilen op het team en hoe jij een teamanalyse van jouw kunt lezen, interpreteren en gebruiken te verbetering.

Zin in? Meld je aan voor de workshop

Data: neem contact op voor de eerstvolgende datum

Locatie: JOE, Jouw Ontwikkeling Eerst, Rooijsestraat 26A in Dreumel

Kosten voor deelname bedragen € 195,- p.p.

Aantal deelnemers is maximaal 6

De workshop kan ook in house voor teamleiders gegeven worden.
Datum is in overleg vast te stellen.
Kosten bedragen € 750,-,
Maximaal aantal deelnemers is 8.