Blog

Verdiepingsworkshop TMA voor managers

Geplaatst op

Managers aan de slag met de TMA in hun team

Morgen mag ik aan de slag met het Management Team van een woningbouwvereniging. Het MT heeft behoefte aan meer kennis van de TMA methode en aan het beter kunnen interpreteren van de rapportages. Hoe haal ik meer uit mijn eigen talenten en ontwikkelbare competenties en die van mijn team, zonder de certificeringstraining tot TMA professional te volgen? Dat was de vraag waarmee het MT mij benaderde.

Ervaren welke invloed de eigen talenten hebben op het functioneren van het team dat zij aansturen zal centraal staan in de praktische oefeningen die op het programma staan. Belangrijk aandachtspunt zal zijn welke persoonlijke valkuilen er gedicht kunnen worden, waardoor het aansturen natuurlijker en moeitelozer zal gaan.

Het goed kunnen lezen van een teamanalyse mag niet ontbreken in het kader van het inzetten van de sterke punten van het team, net als het in kaart brengen van de aandachtspunten.

Wat gaat deze training de managers brengen?
  • Ze hebben kennis van de TMA methode en hoe deze in te zetten in hun team.
  • Ze kunnen talentenraders, 360 graden feedback rapportages en de performance matrix lezen en interpreteren zodat ze de ontwikkeling van de teamleden beter kunnen faciliteren.
  • Ze hebben ervaren hoe ze hun eigen talenten inzetten en wat hun valkuilen zijn waardoor ze hun team bewuster kunnen aansturen op basis van hun kwaliteiten.
  • Ze zijn in staat om vanuit de teamanalyse de prestatie van het team te vergroten.

De vraag van dit MT wordt mij de laatste tijd vaker gesteld, nu steeds meer bedrijven de TMA methode inzetten in het managen van de talenten van de medewerkers. Goed talentmanagement draagt absoluut bij aan werkgeluk.  

Het optimaal inzetten van hun talenten is wat medewerkers graag willen voor hun eigen ontwikkeling en voor hun bijdrage in de groei en bloei van de organisatie waar ze deel van uitmaken.  

Ik heb er zin in!