Foundation for Sites

Wat Doen We?

Het beste uit mensen naar voren halen en talent de ruimte geven om te ontwikkelen, dat is wat wij doen. Pas als je weet wie je bent en wat je kan, kun je optimaal functioneren binnen een organisatie. Dan komen je talenten tot bloei en kun je bijdragen aan het bereiken van het doel van de organisatie.

Centraal in al onze programma’s staan de talenten die gebaseerd zijn op 22 drijfveren die iedereen heeft. In welke mate een drijfveer aanwezig dan wel afwezig is, bepaalt de grootte van het talent. Wij hebben een aantal praktische programma’s en diensten ontwikkeld die ingezet kunnen worden om het beste uit mensen en daarmee uit bedrijven te halen.

Organisaties en teams

Strategisch Talentmanagement wordt steeds belangrijker binnen organisaties. Talent is pas effectief als het door een medewerker ook daadwerkelijk ingezet wordt om het doel van de organisatie te bereiken. Er wordt in organisaties nu nog vooral geselecteerd op kennis, ervaring, vaardigheden en kunde. Als de selectie gemaakt is en de medewerker is aangenomen, wordt er vooral gekeken naar gedrag en karakter. In het beeld van het functioneren van de medewerker tellen ze meestal meer mee dan de kennis, ervaring en vaardigheden. Of een medewerker goed functioneert wordt mede bepaald door de werkomgeving, de leiderschapsstijl van het management en door de organisatiecultuur. Mensen kunnen hun talent pas echt goed inzetten in een context waarin zij passen.

Wij brengen aan de ene kant in kaart wat de behoefte van de organisatie is en aan de andere kant wat het potentieel van de medewerkers is. Op het kruispunt van deze beiden vindt de magie plaats; mensen gaan doen wat bij ze past en waar ze goed is zijn en vullen daarmee de behoefte van de organisatie in.

Onderwerpen die we vaak terug zien komen zijn:

  • Het maken van de vertaalslag van de visie, missie en doelen van het bedrijf naar Talentmanagement
  • Het in kaart brengen van talentbehoeften
  • Het opstellen van team-, functie-, en competentieprofielen
  • Het in kaart brengen en analyseren van talenten en ontwikkelbare competenties van het team en de individuele medewerkers
  • Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit van medewerkers en teams
  • Werving en selectie van medewerkers
  • Medewerkers matchen met functies en rollen
  • Competentiegericht trainen en ontwikkelen
  • Loopbaanbegeleiding

 

Persoonlijke ontwikkeling

Wil je zelf aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling om het optimale uit jouw leven te halen? Wij helpen jou in een individueel traject om jouw talenten en competenties in kaart te brengen en om deze volledig te gaan benutten. Kijk in ieder geval in de JOEniversity voor alle opties.

In onze JOEniversity vind je onze programma's aan scans, trainingen en workshops. Ervaren en in beweging zijn/komen staan er centraal en we delen met passie onze kennis. Leren is er leuk, want jij staat centraal met jouw talenten; we zoeken altijd naar jouw eigen-wijze.

Wij geloven in vrijheid, onafhankelijkheid én in wederkerigheid. We helpen jou, maar jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw ontwikkeling en jouw volgende stap. We hebben er 100% vertrouwen in dat jij dat kan en dat je ons enthousiasme deelt!
Programma's van JOEniversity

Door op de brochures te klikken kun je deze downloaden. Wil je je inschrijven of wil je hulp bij het maken van een keuze of heb je vragen, neem contact met ons op via het contactformulier.